Mezoterapija kose

Mezoterapija kose

Mezoterapija kose je nehirurška medicinsko - estetska procedura ubrizgavanja različitih aktivnih supstanci u mezoderm nakon određivanja stanja kože.

Ova procedura nam omogućava:

 • Oslobađanje faktora rasta
 • Podstiče neoangiogenezu
 • Podstiče ćelijski metabolizam

Dermalna papilla (deo kože smeštene u bazi korena kose) je mesto ekspresije različitih gena vezanih za faktor rasta. Proteini i faktori rasta stimulišu stem ćelije vezane za dermalnu papilu, tako da primena mezoterapijskih koktela i sama tehnika mikrouboda aktiviraju faktore rasta, stimulišu stem ćelije i ishranjuju folikule.

Mezoterapija kose nema štetnih efekata.

Koliko često je treba primenjivati?

Za vidljive rezultate potrebno je najmanje tri tretmana mezoterapije. U tretman je uključeno 10 do 15 minuta laserske biostimulacije sa LED lampom. Učestalost tretmana zavisi od stanja kose i kože glave uočenog na pregledu. Okvirno vremenski razmak između dva tretmana može biti od jedne nedelje do pet nedelja. U neke protokole je uključen i specijalno dizajniran sterilni dermaroler koji se sastoji iz 540 iglica, koje na površini kože izazivaju mnogobrojna mehanička mikrooštećenja (oko 500 000 za 10 minuta). Tkivo se na taj način pobuđuje i pokreće se kaskada regenerativnih procesa.

U koži stimulisanoj na ovaj način dolazi do:

 • Neoangiogeneze
 • Migracije trombocita i makofaga koji su zaslužni za kaskadu metaboličkih procesa koji dovode do sinteze faktora rasta

Mikrokanali koji u koži nastaju posle upotrebe dermarolera povećavaju njenu propustljivost i do 40% čime se dobija daleko veći i brži efekat od preparata i mezoterapeutskih koktela nanetih na kožu utrljavanjem.

Nakon tretmana mezoterapije najbolje je nastaviti tretman LED lampom kako bi folikul dobio i potrebnu energiju za normalan metabolizam dlake.

U našim centrima sprovode se različiti mezoterapijski protokoli, kombinuje nekoliko različitih procedura, a sve po proceni lekara, spram stanja utvrđenog pregledom skenerskopskim aparatom.

Najatraktivniji tretmani

 • Fileri za kosu

  Predstavljaju najintenzivniji tretman protiv opadanja kose i za stimulaciju rasta sa klinički dokazanim vidljivim rezultatima za samo 15 dana. Hijaluronska kiselina u kombinaciji sa biomimetskim peptidima različite dužine intenzivno zaustavljaju opadanje i pospešuju rast kose.

 • Mezoterapija koktelom sa stem ćelijama

  Pored matičnih ćelija, bakar peptida i biomimetski peptidi dovode do intenzivne stimulacije rasta i prestanka opadanja kose.

 • Mezoterapija HL koktelom

  Mezoterapija HL koktelom koji je bogat sa biomimetskim peptidima, aminokiselinama, nukleinskim kiselinama, koenzimom A, vitaminima, citokinima, mineralima je dokazano uspešna kako kao tretman opadanja tako i stimulacije rasta kose.

 • Booster terapija

  Predstavlja jedan bogati dodatak najčešće HL koktelu. Pozitivan efekat booster terapije za kosu ogleda se kroz povećanje gustine (broj dlaka na 1 cm), brzinu tj. linearni rast dlake, dijametar dlake i procenat dlake u anagenoj fazi rasta. Značajnijom gustinom kose se smatra broj vellus dlaka koje se nalaze u anagenoj fazi, dijametra većeg od 40 mikrometara, dužih od 3 cm i kozmetski primetnih.