Medicinski pedikir

Medicinski pedikir

Medicinski pedikir podrazumeva medicinski tretman stopala i noktiju, a namenjen je opsežnijem tretiranju stopala kod ihtioze, tinee pedis, jako zadebljalih nokatnih ploča u cilju održavanja, a ne lečenja, jer lečenje savetuje i dalje izvodi lekar u podološkim centrima Dr VAIS u Beogradu, Nišu i Skoplju.

Stopala se potapaju u kadicu, koja je namenjena ovoj vrsti tretmana, u toplu kupku kojoj se dodaje mirišljava so. Obavezna je upotreba zaštitne higijenske kese zbog sterilnosti kadice. Pedikirska kadica omogućava ozonsku vibracionu masažu radi dezinfekcije stopala. Nakon kupke počinje prva faza medicinskog tretmana, odnosno dublje skidanje naslaga, a odmah zatim sledi druga faza sečenja i obrade noktiju.

Po završenoj drugoj fazi sledi dezinfekcija stopala i noktiju, a na kraju tretmana sledi masaža sa zaštitnom kremom.

U našim centrima se radi isključivo sterilnim instrumentima, a sve to u cilju prevencije i sprečavanja razvoja infekcija ili oboljenja kože stopala i noktiju.

Estetski pedikir

Estetski pedikir podrazumeva osnovnu i neophodnu higijenu Vaših stopala. Stopala se potapaju u kadicu koja je namenjena ovoj vrsti tretmana, u toplu kupku. Obavezna je upotreba zaštitne higijenske kese zbog sterilnosti kadice. Pedikirska kadica omogućava ozonsku vibracionu masažu radi dezinfekcije stopala. Nakon kupke počinje prva faza pedikirskog tretmana, odnosno skidanje naslaga, hiperkeratoza, a odmah zatim sledi druga faza sečenja i obrade noktiju.

Po završenoj drugoj fazi sledi dezinfekcija stopala i noktiju, a na kraju tretmana sledi masaža sa zaštitnom kremom.

Redovni pedikir je preventiva mnogobrojnih problema i bolesti koje mogu zahvatiti Vaša stopala, a stručno osoblje naših centara može ih prepoznati i sprečiti na vreme. Poklonite Vašim stopalima pažnju kakvu zaslužuju.