Radiotalasni lifting lica i tela

Radiotalasni lifting lica i tela

Ovaj tretman se uspešno koristi u terapiji opuštene kože lica i tela, bora, strija, masnih naslaga, celulita...

U savremenoj kozmetologiji radiotalasi zauzimaju sve značajnije mesto. Osim tzv. radiotalasnih noževa, koji se koriste u hirurškim intervencijama i radiotalasne epilacije, u novije vreme i mezoterapije, primenjuje se i RT lifting (RTL), namenjen nezi lica i tela. Ovaj tretman podrazumeva stimulaciju sinteze kolagena i elastina u zoni na koju se deluje radiotalasnim snopom. RTL je bezopasan, bezbolan tretman i ne zahteva anesteziju, a tokom procedure stvara se osećaj blage toplote uz povećani pritisak kao kod grublje masaže. Osim liftinga, ovim tretmanom postiže se i znatno poboljšanje struktura i kvaliteta kože, a efekat je sličan onom koji se dobija botoksom, samo što u ovom slučaju nema ubrizgavanja, a mimika je potpuno očuvana.

RTL uređaji akumuliraju toplotu duboko u dermisu (unutrašnji sloj kože) ubrzavajući krvotok u regije koja se tretira – ćelije se hrane, dišu, aktiviraju se fibroblasti i stimuliše se stvaranje novog kolagena u tkivu, pa se veoma brzo poboljšavaju tonus kože i tekstura. Kolagen obezbeđuje strukturnu podršku koži koja se, zbog smanjenja funkcije ove dragocene supstance godinama opušta. Energija koja se stvara pomoću radio-talasa momentalno ispravlja kontrahovane spirale kolagena, a zahvaljujući tome, koža ze zateže i skuplja. Odmah po završetku tretmana ili već sledećeg dana, uočljive su promene na koži koja postaje zategnuta, glatka i dobija svež izgled. Već narednim tretmanom povećava se efekat zatezanja, a broj procedura zavisi od težine problema.

RTL procedura veoma je jednostavna. Preko tretirane regije aplikuje se gel, nakon čega se malim, okruglim elektrodama prelazi po površini lica i tela. Elektroda ostaje hladna, pošto energija radiofrekvence prolazi kroz dubinske delove kože i izaziva njeno zagrevanje. Osoba koja se podvrgne RTL-u oseća u tretiranoj regiji samo toplotu, bez bola. Procedura traje 30 minuta ili više, u zavisnosti od površine kože koja se tretira.

RTL je namenjen osobama koje žele da zategnu kožu, a nisu spremne na hiruršku intervenciju (nema starosnog ograničenja). Tretman je podesan za lice i telo, a radio-talasima se deluje na bore i linije oko očiju, spuštene kapke, kesice oko očiju, fine bore čela i lica, kesaste obraze i vilicu, podvaljak i bore na vratu, „brazde“ na dekolteu, grudi, ruke, stomak, butine, pa čak i kolena. RTL je jedna od najefikasnijih metoda u borbi protiv celulita i masnih naslaga. Fokusiranim delovanjem na nivou mezoderma radio-talasi ubrzavaju metaboličke procese i eliminišu tečnost i masnoće zarobljene u potkožnom tkivu. Rezultat je smanjenje obima delova tela koji se tretiraju, uz istovremeni efekat zatezanja. Zato se ovaj tretman preporučuje tokom sprovođenja dijeta, ali i kao metod za sprečavanje opuštanja kože.

Radio-talasi se ne primenjuju kod pacijenata koji imaju metalne implantate, kao što je pejsmejker, mada se pravilnim postavljanjem elektrode može zaobići srce. Osnovno pravilo je da se nipošto ne sme nauditi zdravlju. Upotreba RTL-a kontraindikovana je i u slučaju kolagenoze, bolesti vezivnog tkiva: ovaj poremećaj najčešće je autoimune prirode, pa je zato pre svake terapije radiotalasima neophodan detaljan lekarski pregled.