Cryo terapija i heat terapija

Cryo terapija i heat terapija

Krioterapija predstavlja korišćenje hladnoće u terapijske svrhe. Do promena u tkivima dolazi zbog formiranja intracelularnog i ekstracelularnog leda. Tretman se izvodi tako što se na kožu deluje hladnom sondom, što dovodi do suženja krvnih sudova, a odmah nakon toga dolazi do širenja krvnih sudova. Koža lica na taj način postaje propustljiva za amino kiseline, vitamine, hijaluron i oligoelemente. Cilj ovog tretmana jeste na prvom mestu oporavak kože, revitalizacija opuštene, umorne kože i kože bez sjaja.

Krioterapija lica preporučuje se za masnu i problematičnu kožu.Takođe, kod kože sa proširenim porama pruža odlične rezultate, kao i kod oporavka kože posle agresivnih hemijskih, laserskih pilinga ili hirurških intervencija.

Sam tretman pruža osećaj umivanja ledenom vodom, tačnije kockicama leda, sa momentalnim efektom.

Heat terapija je savremena terapeutska procedura koja za cilj ima stimulaciju limfne drenaže lica, vrata ili dekoltea, kao i bolju vensku cirkulaciju. To za rezultat daje manju otečenost i izobličenost lica, kao i izbacivanje određenih toksičnih materija iz organizma, koji se sakupljaju iz različitih razloga i ocrtavaju na našoj koži. Zbog neadekvatnog načina života, bez dovoljno kretanja, sa nepravilnom i neredovnom ishranom, bez dovoljno odmora i u gotovo stalnom stresu, limfni sistem biva preopterećen.

Suština limfne drenaže jeste stimulacija kretanja tečnosti iz međućelijskih prostora u limfne sudove, a zatim iz limfnih sudova i limfnih čvorova u venski sistem odnosno u cirkulaciju.

Ona takođe doprinosi boljoj ishrani i regeneraciji tkiva, otklanjanju viška tečnosti i jačanju imunološkog sistema. Kao rezultat koža je vidljivo blistavija, zategnutija, boljeg tonusa i pod rukom jedrija.

  • Može se primenjivati kod osoba i muskog i ženskog pola, starijih od 18 godina.
  • Svaki tip kože je indikovan za sam tretman
  • Za razliku od manuelne limfne drenaže ovaj tretman se radi uz pomoć aparata.
  • Temperaturom u opsegu od 37-45 °C se tretira određena regija, na koju se predhodno nanosi ulje.
  • Tretman traje od 10 do 20 minuta
  • Tretman se u Dr VAIS centrima izvodi kao izolovana procedura ili u kombinaciji sa drugim tretmanima.
  • Za optimalne rezultate neophodno je vezati seriju tretmana od 2 tretmana nedeljno, u trajanju od 4 do 6 nedelja.
  • Neophodno je praviti pauzu između dva tretmana od minimalno 48 sati.