Ostali tretmani

HF D'arsonval tretman kose

Elektroterapija visokom frekvencijom (HF - struja) je od velike pomoći za tretmane kod povećanog lučenja sebuma, što dovodi do povećanog mašćenja vlasišta. Takođe, koristi se za dezinfekciju kože, uklanjanje upalnih procesa sa kože, ubrzanje cirkulacije krvi i procesa metabolizma.

Predstavlja vrstu dezinfekcije kože jer dolazi do pojave ozona, koji na kožu deluje antibakterijski, zatim i promoviše zaceljivanje i sprečava upale na koži. Talasi visoke frekvencije poboljšavaju protok krvi i promovišu regeneraciju ćelija u oštećenim oblastima. Sama po sebi visoka frekvencija je veoma slična ultrazvučnoj terapiji, jer deluje na sličan način - korišćenjem elektromagnetnih talasa.

Pored direktne metode koristi se i tapkajuća metoda. Staklena elektroda dodiruje kožu naizmenično, pri čijem odizanju od kože se pojavljuje niz iskrica koje pobuđuju površinu tkiva i na taj način se ubrzava mikrocikulacija i umiruju se upalni procesi.

Tretman nije invazivan i nema neželjenih efekata.

Piling kapilicijuma

Piling kože glave je odličan način da se sa skalpa uklone mrtve ćelije kože i pojača cirkulacija. Usled toga će kosa brže rasti i manje će se mastiti. Neke od važnih funkcija pilinga su:

  • Podstiče cirkulaciju
  • Uklanja mrtve ćelije
  • Preventivno deluje na opadanje kose
  • Sprečava začepljenje folikula dlake
  • Sprečava nastanak bubuljica na koži glave
  • Sprečava ljušćenje kože glave

Piling kapilicijuma je poželjno raditi jednom nedeljno, sve dok koža glave u potpunosti ne bude čista. Nakon toga, povremeno kako bi se koža glave održavala čistom.