Tretmani

Higijenski tretman lica

Nakon 3 decenije iskustva, možemo sa sigurnošću reći da je higijenski tretman lica baza uspešne terapije akni, rozacee, seboroičnog dermatitisa i drugih oboljenja kože lica. Takođe se ne može zamisliti ni sprovođenje savremenih tehnika podmlađivanja bez prethodnog „čišćenja“ lica. Higijenski tretman lica u Dr VAIS centrima itekako prevazilazi puko istiskivanje mitisera.

Osim površinskog čišćenja lica, ozoniranja, dubinskog čišćenja i maske, naš tretman sadrži i niz fizikalnih procedura koje su propisane od strane lekara prilikom pregleda. Visoko kvalifikovani terapeuti sprovode higijenske tretmane uz eventualni nadzor i konsultacije sa ordinirajućim lekarom.

Ultrazvučni piling će se uključiti kao površinsko čišćenje lica, kod kože sklone pojavi sitnih lipocisti, dubokih komedona.

Nakon dubinskog čišćenja, u zavisnosti od stanja kože, može se primeniti sonoforeza-ultrazvučna aplikacija medikamenata ili kozmetike, ili mezoporacija (aplikacija pomenutih supstanci uz pomoć naizmeničnih struja). Ovim se koža dubisnki tretira. Nakon maske tretman se može nastaviti uključivanjem lasera ili LED lampe, oksigenoterpije, takođe u zavisnosti od toga da li želimo smiriti inflamatorni proces ili reakciju na tretman, ili podstaći regenerativne procese.

Higijenski tretman lica traje između 90 i 120 minuta u zavisnosti od stanja kože.

Tretman leđa

Budući da je koža naš najveći organ, osim kože lica i kože glave ne smemo zaboraviti i negu kože tela. Pored problematične kože lica, često se u praksi lekari i terapeuti u „Dr VAIS“ centrima susreću i sa problematičnom kožom na leđima. Zbog velikog broja lojnih i znojnih žlezdi na toj regiji, koža je podložna nastanku mitisera i akni koji za sobom ostavljaju fleke i ožiljke. Kod takvih klijenata nezaobilazan je higijenski tretman leđa koji podrazumeva dubinsko čišćenje kože od svih oblika nečistoće. Cilj tretmana je smirivanje postojećih i sprečavanje novih upalnih procesa, kao i daljeg oštećenja kože i priprema za aplikaciju savetovane kućne terapije u vidu losiona, gelova ili krema. Sve to zajedno dovodi do uspešnog lečenja i omogućava da i kože tela bude negovana.

Stimulativni tretman

Stimulativni tretman je tretman zdrave kože. Tretman se prilagođava tipu kože i njenim karakteristikama. Tokom tretmana se primenjuju različite fizikalne procedure (laser-ultrazvuk, LED, oksigenoterapija, mezoporacija i sl.), u zavisnosti od potreba i stanja kože. Ovaj tretman je naročito važan za zrelu kožu, jer se pri upotrebi određenih aparata aplikuju preparati koji prodiru u dublje slojeve kože, što je nemoguće postići samo upotrebom krema u kućnim uslovima. Preparati mogu biti u vidu gelova, seruma, mezo koktela obogaćenih retinolom, hijaluronskom kiselinom i oligo elementima. Nezaobilazan korak u tretmanu je i stumulativna masaža lica koja deluje umirujuće i opuštajuće, a osim što utiče na tonus kože, utiče i na raspoloženje.

Razmazite se tretmanima koje već 30 godina usavršavamo i obogaćujemo.