Kapilarni sistemi spadaju u protetičke metode kapilicijuma. Pacijentu se uzima otisak glave na kome nedostaje kosa, uzorci kose i pravi se projekcija sistema tj. kakvu bi ste frizuru u perspektivi želeli da imate. Na osnovu toga se u poznatim kapilarnim centrima ručno izrađuje Vaš sistem od prirodne ljudske kose. Ta kosa se obrađuje, analizira po svojim karakteristikama (boja, debljina dlake, elastičnost, kovrdžavost itd.), zatim se konzervira i čuva u specijalnim komorama pod posebnim mikroklimatskim uslovima dok se ne ukaže potreba za njenim korišćenjem. Uzorci Vaše kose se na isti način analiziraju da bi se na osnovu dobijenih parametara pronašla u banci kose ona koja je po strukturi skoro identična Vašoj. Sistem se šalje nama i mi vršimo ugradnju.

Ova metoda je apsolutno bezbolna i nema alergijskih reakcija jer ugradnja sistema nije hirurška intervencija i sistem se ne ugrađuje u već na kožu glave. Sistem se jednostavno implantira između Vaše kose tako da se za Vašu postojeću kosu vezuju vlasi iz sistema odnosno Vaša postojeća kosa se provlači kroz sistem i meša sa kosom iz sistema. Tamo gde nema Vaše kose pribegava se drugim metodama fiksacije i tek nakon ugradnje sistema radi se stiliziranje tj. šišanje i oblikovanje frizure. Od tog trenutka Vi ste osoba koja ima kosu i vrlo brzo će te početi da kosu iz sistema doživljavate kao svoju - na isti način kao što pacijenti sa stomatološkim, protetičkim rešenjima ne dele zube u vilici na one koji su im izrasli i one koji su im umetnuti već su to jednostavno njihovi zubi. S obzirom da je Vaša kosa pomešana sa kosom iz sistema apsolutno je nemoguće napraviti razliku sem što Vaša kosa raste a kosa iz sistema ne. Zato je neophodno da se s vremena na vreme usaglase njihove dužine.

To je ujedno i prilika da se kroz profilaktički tretman ojača veza sa sistemom kao i da se određenim preparatima i procedurama konzervira kosa iz sistema da bi sistem duže trajao. Znači, nakon ugradnje sistema Vi dobijate kosu kakvu ste želeli a koliko će dugo biti lepa i kvalitetna zavisi od Vas. Ako je negujete trajaće godinama (nezaboravite da je to nešto što je 24 sata tj. non stop na vašoj glavi - dok radite, bavite se sportom, plivate, spavate...). Za to vreme funkcije kože glave su sasvim očuvane i neporemećene tj. izvodni kanali znojnih i lojnih žlezdi su normalno prohodni i Vaša kosa može normalno da raste.

kapilarni sistemi

FaLang translation system by Faboba