Najkraći put do uspešne terapije je nepogrešiva dijagnostika pa je zato pre bilo koje terapijske procedure neophodno uraditi temeljni anamnestičko - dijagnostički pregled uz pomoć skenerskopa, najnovijeg aparata savremene dijagnostike za površinsku i dubinsku analizu kože i kose.Ovaj aparat ima mogućnost priključivanja na TV monitor ili kompjuter tako da posmatrane zone mogu videti i sami klijenti tj. pacijenti i na taj način se uveriti u verodostojnost nalaza, koji se mogu snimiti bilo putem video zapisa, bilo u softverskom programu i poslužiti za komparaciju stanja pre i posle tretmana tj. terapije.

 

SSK za FB

 

Skenerskop je kombinacija video - mikroskopa tj. kamere koje omogućava posmatranje promena na površini kože sa različitim uvećanjima i jakog svetlosnog fluxa koji čini kožu transparentnom, što omogućava direktno posmatranje sadržaja kože na različitim nivoima odnosno skeniranje kože, pa se zato i zove skenerskop. Aparat se sastoji od kućišta u kome su instalirani programi za skeniranje i skopiranje u zavisnosti od sočiva koje se koristi.

skenerskop smp

1. sočivo 1x je za realan prikaz slike na TV ili kompjuterskom ekranu. Sa ovim sočivom se uglavnom posmatra stanje kože ili kose vidljivo golim okom, jer je ovde odnos 1:1 tj.nema uvećanja. Ovo je sočivo izbora ako želimo da vidimo kako će nečija šminka ili frizura izgledati na ekranu ili kako to lice izgleda bez šminke tj. da li se uočavaju npr. proširene pore, fleke, bubuljice, bore itd. Slobodno možemo reći da je ovo sočivo za stajling.

2. sočivo 50x već daleko bolje vidi od našeg oka, jer uveličava posmatranu površinu za 50 puta i služi za globalnu inspekciju kože i kose tj. da za kraće vreme pregledamo celu površinu i steknemo opšti utisak o stanju posmatrane regije pri čemu uočavamo značajne promene koje ćemo kasnije pogledati sočivima sa još većim uvećanjem.

3. sočivo 50x RN takođe uveličava 50x, ali je za dermatologiju od izuzetne važnosti jer sadrži polarizovanu svetlost, koja omogućava stvaranje kontrasta između kože i pigmentnih promena na njoj kao i u njenoj strukturi tj. na određenoj dubini kože, što je od velike važnosti za procenu stanja pigmentnih fleka, madeža, kapilarne difuzije itd. Ovo sočivo je nezamenljivo u ranom otkrivanju melanoma pre kanceroznih stanja kože, gljivičnih oboljenja, vitiliga, seboreje kao i drugih oboljenja kože i kose.

4. sočivo 200x je za kapilitologiju najznačajnije jer zahvaljujući uvećanju od 200x i jakom svetlosnom flux-u koji čini kožu transparentnom i do 7mm, omogućava skenerskopsko posmatranje ne samo površine kože tj. epiderma, ostium folikuli tj. otvora kroz koje izlazi dlaka napolje, već i struktura u samoj koži tj. kanala dlake, i ono što je najvažnije folikula tj.korena dlake, lojne žlezde, kao i vaskularizaciju oko folikula. Na taj način bez klasičnog trihograma imamo pravu sliku o prisustvu latentnih i aktivnih folikula kao i dlake u inicijalnoj fazi rasta tj. imamo uvid u kompletan potencijal kapilicijuma na osnovu koga možemo postaviti dijagnozu i dati realnu prognozu o daljem toku bolesti odnosno o ishodu lečenja, naročito kada je u pitanju alopecija. Uz pomoć ovog sočiva takođe se besprekorno mogu uočiti sve promene na epidermu u vidu alergije, infekcije (bilo bakterijske ili gljivične) hiperkeratoze, peruti, seboreične promene sa komedogenim strukturama i sebacealnim mufovima oko dlaka na njihovom izlasku iz kanala, kao i eventualno oštećenje same stabljike dlake.

5. sočivo 650x je namenjeno za posmatranje same strukture dlake tj.njenog omotača, korteksa i medule. Uz pomoć ovog sočiva otkrivaju se postojeće anomalije u strukturi dlake ili pak hemijsko oštećenje kao posledica nekih frizerskih procedura (farbanje, minival, feniranje).Rogljasto postavljene kutikularne ćelije spoljašnjeg omotača dlake koje su za korteks dlake vezane i poređane kao ljuspice na šišarci, ili crep na krovu, glavni su razlog zašto kosa nema željeni sjaj. Ako je pak oštećenje na nivou korteksa ili čak medule dlake onda je neophodno u terapiji uključiti jače regenerativne preparate na duži vremenski period. Ovo sočivo je nezamenljivo za određivanje adekvatne nege ili rehabilitacije devitaliziranih odnosno mrtvih struktura kapilicijuma tj.vlasi koje su upravo paradoksalno i temelj estetskih kriterijuma kada govorimo o kosi.

6. sočivo 320x je specijalno konstruisano za analizu mikrocirkulacije na nivou kože. Ovim sočivom možemo sagledati oblik i čvrstinu krvnih sudova, brzinu protoka krvi u perifernoj cirkulaciji, posmatrajući protok krvi navrhovima jagodica prstiju. .

7. sočivo 17x je namenjeno iridološkoj dijagnostici. Sastoji se od kupastog korpusa na čijem je vrhu sunđerasti prsten koji treba da omogući stvaranje mračne komore za oko čija se dužica tj. iris posmatra i specijalnog sočiva na dnu te lupe kroz koje prolazi jaki snop svetlosti koji izaziva suženje zenice tj. proširenje dužice i na taj način omogućava da se uživo, a kasnije i na snimku analizira struktura irisa i tako otkriju skriveni fokusi ili postojeća oštećenja bilo u organima ili čitavom telu koji se reflektuju u određenim zonama irisa.

8. i na kraju, najnoviji tip skenerskopa - SMP sadrži još jedno sočivo za procentualnu analizu masnoće - vlage i pigmenta. Ovo je od izuzetne važnosti za verifikaciju postignutih rezultata u sprovođenju terapije. Snimak tj. SMP analiza na početku i na kraju tretmana tj. terapije najbolja je i najpouzdanija potvrda postignutih rezultata.
Inteligentni aparat za detaljnu analizu kože i kose - skenerskop SMP, najbolji je partner u poslovanju stručnih i konstantno educiranih profesionalaca koji stalno žele da saznaju i vide još više i još bolje, jer nepogrešivo otvara oči onima koji znaju šta gledaju.

FaLang translation system by Faboba