Medicinski pedikir podrazumeva medicinski tretman stopala i noktiju, a namenjen je opsežnijem tretiranju stopala kod ihtioze, tinee pedis, jako zadebljalih nokatnih ploča u cilju održavanja, a ne lečenja, jer lečenje savetuje i dalje izvodi lekar u podološkim centrima Dr VAIS u Beogradu, Nišu i Skoplju.

Stopala se potapaju u kadicu, koja je namenjena ovoj vrsti tretmana, u toplu kupku sa mirišljavom soli. Obavezna je upotreba zaštitne higijenske kese zbog sterilnosti kadice. Pedikirska kadica omogućava ozonsku vibracionu masažu radi dezinfekcije stopala. Nakon desetominutne kupke počinje prva faza medicinskog tretmana, odnosno dublje skidanje naslaga, a odmah zatim sledi druga faza sečenja i dublje obrade noktiju.

Po završenoj drugoj fazi sledi dezinfekcija stopala i noktiju, a na kraju tretmana se masažom utrljava zaštitna krema. Tretman je prijatan i traje 90 minuta. Obavlja ga isključivo medicinska sestra, visoko edukovana, isključivo sterilnim instrumentima, a sve to u cilju prevencije i sprečavanja razvoja infekcija ili oboljenja kože stopala i noktiju.

medicinski pedikir

FaLang translation system by Faboba