Ortonixia е иновативен метод за корекција на сите видови враснати и цврсто деформирани нокти. Оваа медицинска метод овозможува избегнување на хируршки интервенцији, што до неодамна беа единствена опција за решавање на враснатите ноктите. Со оглед на тоа дека редукцијата на нокатната плоча, освен што е болна, дава и големиот број на рецидиви, што подолошките протези во овој случај се издвојуваат како терапевтски опции што брзо, безболно и трајно ја отстануваат болката на пациентот.

Слично на стоматолошките подолошките протези го корегираат деформитетот на ноктите, овозможувајќи им на здрав, природен раст на ноктите. Подолошките протези се адаптираат на секој нокт, се поставуваат без анестезија, а со подигањето на рабовите на ноктите, веднаш ја олесуваат состојбата на пациентот. Тие се погодни за сите возрасни групи, вклучувајќи ги и бебињата и дијабетичарите. Едноставна нежна апликација, отсуство на алергиски реакции, овозможува извршување на секојдневните рутини и спортски активности.

odoloske proteze mk

 

FaLang translation system by Faboba