Kapilarne proteze su proizvodi novijeg datuma na medicinskom tržištu i spadaju u protetičke metode za rešavanje problema gubitka kose. Mogu biti od prirodne kose ili sintetičkih vlakana koja su blaga, svilenkasta i nežna i neverovatno podsećaju na prirodnu kosu kako na pogled tako i na dodir. Mogu se naknadno šišati, uvijati, melirati itd. Peru se i održavaju kao prirodna kosa - na glavi! Postoji 12.000 modela u 80 različitih nijansi. Unutrašnjost proteze koja je u kontaktu sa glavom predstavlja bazu. Ona je hipoalergična i ne remeti normalnu funkciju znojnih i lojnih žlezdi. Isti model može biti na različitim bazama u zavisnosti od Vaših potreba.

Baza 1: je za one koji nemaju izražen problem opadanja kose ali žele da promene svoj imidž u nekoj određenoj prilici. Temeni deo je od finih niti a ostali deo od pamučnih rastegljivih traka. Vlasi su vezane mašinski.

Baza 2: je za one koji imaju tanku vlas ili je kosa blago proređena. Cela proteza je od jako finog tila, ograničenog po anatomskim regijama glave. Vlasi su ručno implantirane po dve ili tri u implantu.

Baza 3: je prilagođena onima koji imaju parcijalni gubitak kose, privremenog ili trajnog karaktera koji je najčešće ograničen na temeni deo. Zato je taj deo baze urađen od "Mikro-kože" tj. tanke i transparentne osnove koja imitira prirodnu kožu glave na kojoj su ručno vezane vlasi dok je ostali deo proteze urađen mašinski na rastegljivim pamučnim trakama.

Baza 4: je idealna za jako izraženu alopeciju a posebno je prihvaćena od strane pacijenata sa totalnom alopecijom ili nakon hemioterapije jer je teška samo 40 grama. Temeni deo je prekriven mikro-kožom a ostali deo baze je od izuzetno finog streč-pamuka. Cela baza je prekrivena ručno implantiranim vlasima (100.000-150.000) i to jedna po jedna vlas u implantu tako da se kosa može češljati u svim pravcima. Ova baza ima dodatne adhezivne zone za trajnu fiksaciju.

Zahvaljujući implementaciji kapilarnih proteza u mnogim medicinskim granama a naročito u onkologiji mnogim pacijentima je vraćena nada za normalan život jer samopouzdanje u mnogome zavisi i od spoljašnjeg izgleda. Sigurnost koju dobijate svojim izgledom deluje podsticajno i kreativno u svim sferama života a investiranje u Vaše zdravlje i lepotu garantovano Vam se vraća kao najveća dobit kako u duhovnom tako i u materijalnom pogledu.

     

Untitled design

 

FaLang translation system by Faboba