1. Da li mladoj koži (13, 14, 15 god) prija svakodnevna šminka, puderi, komplet šminka? (imamo primera da  devojke/devojčice nabacaju šminku čim otvore oči?

Kao doktor - kozmetolog ali i kao profesionalni šminker (klasa Profesora Jean Pirre Fleurimont i Profesora Mishel Dumas - Pariz), smatram da kao iskusni profesionalac sa 30 godina radnog staža, na trend  "Makeup" ili šmikanje, mogu objektivno gledati sa oba stanovišta.

Zadatak šminke je da koriguje nedostatke i naglasi ono sto je lepo na licu. Dakle, da ulepša i podmladi ako je koža počela da stari, a mlada koža je mlada, tako da šminka kod devojčica treba da bude jako diskretna. Umetnost šminkanja se ogleda u tome da se taj proces "kamuflaže" ne vidi i da lice izgleda sto PRIRODNIJE. Francuska škola je upravo poznata po tom prirodnom tj. "naturelle" trendu, da vidljivo bude nevidljivo. Jedino tako možemo biti zadivljeni lepotom neke žene, jer nam deluje "savršeno" ostavljajući utisak zdrave i negovane, a ne našminkane kože.

 

woman 804068 960 720

Ortonixia je inovativna metoda za korekciju svih tipova uraslih i cevasto deformisanih noktiju. Ova medicinska metoda omogućava izbegavanje hirurške intervencije koja je do skora bila jedini izbor za rešavanje uraslih noktiju. S’obzirom da redukcija nokatne ploče, osim što je bolna, daje i veliki broj recidiva, što podološke proteze u ovom slučaju izdvaja kao terapijske opcije, koje brzo, potpuno bezbolno i trajno lišavaju pacijenta bola. Slično zubnim, podološke proteze koriguju deformitet nokta, omogućavajući zdrav, prirodni rast nokta.

Podološke proteze se adaptiraju svakom noktu, postavljaju se bez anestetika, a podižući rubove nokta, daju momentalno olakšanje pacijentu. Pogodne su za sve uzrasne kategorije, uključujući i novorođenčad i dijabetičare. Jednostavna, nežna aplikacija, nepostojanje alergijskih reakcija, omogućavaju obavljanje svakodnevne rutine i sportskih aktivnosti.

 

3to spange      

 

combiped

 

podofix

Revolucionarni pristup u kamuflažnom rešavanju problema proređene kose!

Jednostavna primena SMH vlakana, koja se pod dejstvom elektrostatičkog naboja lepe za vlas poput malih iglica na grančici jele i fiksacija rastvorom sa HINOKITIOL-om koji stimuliše ponovni rast kose, omogućava neverovatno prirodni izgled "guste" kose.

Fiksator neutrališe elektrostatički naboj, istovremeno drži čvrsto SMH vlakna uz vlas kose čineći ih otpornim na vetar, kišu ...

 

32712341 1830242460391194 4202143079819378688 n

Веруваме дека уживавте и во денешната едукативна Телма амбуланта со Д-р Анета Кајсторовска и почитуваната Д-р Весна Игњатовиќ, козметолог од ординацијата Dr VAIS. Денеска зборувавме за болестите на ноктите и стопалата

31229256 1677432712372345 1807126185784639488 n

                               

 

Matične stanice u folikulima sa godinama počinju proizvoditi sve manje pigmenta zaduženog za boju kose. U vlasima se stvara vodonik-peroksid i prirodno je izbeljuje. Neko počinje gubiti boju već u dvadesetima dok neki srećnici za čitavog života ne osede. Glavni krivac za ovaj problem je naravno genetika.


Poremećaj štitne žlezde i seda kosa su takođe potencijalno povezani. Nedostatak ili višak joda će se negativno odraziti i na stanje vašeg vlasišta. A jedan od razloga za gubitak boje je i neadekvatna ishrana.

 

Nedostatak cinka, gvožda, bakra, i vitamina B, C i E nepovoljno utiče na metaboličke procese u vlasima. Oslabljena, nestabilna struktura dlake više ne funkcioniše pravilno,a jedna od posledica je i nastanak sedih vlasi. Zato se potrudite da vam ishrana bude što kompletnija.

 

 closemodels com1                                Moderne FRIZURE za sede muškarce min 460x600

FaLang translation system by Faboba